همواره از صدا و سیما انتقادهای مختلفی مانند جانبداری از برخی افراد و طیف ها، برخورد سلیقهای با مسائل و عدم تنوع در برنامههای ارائه شده مطرح میشود. انتقادهایی که اغلب درست به نظر میرسد و متاسفانه اقدام اساسی در جهت بهبود وضعیت صورت نمیگیرد. در این میان وضعیت شبکه سوم سیما به عنوان پرمخاطبترین شبکه تلویزیون با روی کار آمدن فروغی، به عنوان مدیر این شبکه خبرسازتر از سایرین است.
بیشتر بخوانید:
- نسخهپیچی تازه صداوسیما برای مخاطب در سال ۹۸: تراژدی مزدک!
- داستان اختلاف علی دایی و محمود احمدینژاد؛ کینه قدیمی یا تفاوت نگاه سیاسی؟
میز نود در هندوانه فروشی
خبرساز شدن این شبکه زمانی عیانتر شد که عادل فردوسی پور، تهیه کننده، مجری و گزارشگر با سابقه و محبوب آماج بی مهری این مدیر جوان قرار گرفت و بعد از سابقه درخشان و طولانی، چندین هفته این برنامه روی آنتن نرفت. در ادامه 30 مهر ماه روابط عمومی شبکه سوم سیما در اطلاعیهای نوشت: «با عنایت به رفتار غیرحرفهای تهیهکننده و مجری برنامه نود در عدم پخش این برنامه بعد از بازی انگلیس- اسپانیا در دوشنبه گذشته و همچنین استمرار رفتار خارج از عرف ایشان در مصاحبه خلاف ابلاغ گروه ورزش، برنامه مذکور این هفته پخش نخواهد شد.» کار به جایی کشید که برنامه نود با 19 سال فعالیت مستمر و تاثیرگذار یک شبه تعطیل شد. حتی آنقدر این اختلافات ادامه دار بود که میز برنامه نود هم از یک هندوانه فروشی در حاشیه جاده ساوه سردرآورد.
تشکر نکردن از صدا و سیما
کمی قبل از اینکه رسما فروغی پرونده عادل خوش صحبت را ببندد، رای گیری از محبوب ترین برنامههای تلویزیون آغاز شد و علیرغم تلاش برای محبوب شدن برنامه «برنده باش» با اجرای محمد رضا گلزار باز هم عادل فردوسی پور و برنامه نود عنوان محبوب ترین برنامه را به خود اختصاص داده بود و عادل در مراسم معرفی محبوب ترین ها با بغضی در گلو عنوان کرد که بسیار خوشحال است که این جایزه را از طرف مردم دریافت می کند. او بر خلاف همیشه این بار از مدیران شبکه سوم تشکر نکرد تا نشان دهد ماجرا از مدت ها پیش آغاز شده و حالا به ته خط رسیده است.
جرم فردوسی پور چیست؟!
در خصوص اینکه چرا فروغی، پرمخاطبترین و محبوبترین برنامه تاریخ صدا و سیما را حذف کرد، اظهارت زیادی مطرح می شود اما به طور کلی از مفاد تمامی نظرات برمی آید که اختلافاتی بین فروغی و عادل در نحوه برگزاری نود و برخی اقدامات هماهنگ نشده مانند مصاحبه با برخی چهرههای سیاسی وجود دارد. جدا از اینکه خواسته آقای فروغی چیست و چه چیزی ایشان را راضی می کند، سوال ما این است که چرا برنامهای که در طول دو دهه فعالیت همواره به عنوان محبوبترین برنامه از سوی مردم انتخاب شده و در خط مقدم مبارزه با فساد و ولنگاری فوتبال بوده، باید به این مرحله برسد.

آیا امکان اینکه اختلافات در خانواده تلویزیون و با پادرمیانی مسئولان حل شود، وجود نداشت. فردوسی پور بارها خود را فرزند تلویزیون و آّب و خاک میهن اعلام کرده و همواره خط قرمزهای نظام را مورد توجه قرار می داد اما طبیعی است که این مجری کنجکاو شیطنتهایی هم به طور مشخص دارد که از شخصیت او قابل تفکیک نیست. اما به هر حال فردوسی پور صرفا دغدغه پیشرفت فوتبال و دور کردن دلالها و رو کردن دست فاسدان را دنبال می کرد و هیچ کس نمیتواند در پاک دستی این چهره محبوب کوچکترین سندی رو کند که اگر غیر از این بود، تاکنون بارها افراد مختلف برای اثبات خودشان این کار را میکردند.
عادل کجا و میثاقی بیتجربه کجا
جالب اینکه محمدحسین میثاقی، با نظر آقای مدیر قرار است جای فردوسی پور و نود را با برنامه فوتبال برتر پر کند اما پخش چند برنامه با اجرای این مجری جوان و کم تجربه نشان داد که هنوز برای اجرای برنامهای در مقیاس نود باید تجربه ها کسب کند. نشان به آن نشان که مهمانان برنامه و مسئولان هر جور که می خواهند اسب سخن شان می تازد و میثاقی همچون یک بیننده فقط می بیند و گوش می کند.
فردوسی پور مزدک نمیشود
ظاهرا روی کارآمدن فروغی برای سایر مجریان و گزارشگران ورزشی هم خوش یمن نبود. کما اینکه مزدک میرزایی هم چندی پیش به شبکه ماهواره ای اینترنشنال کوچ کرد تا بر اساس شنیدهها ماهانه 93 میلیون تومان دریافت کند در حالی که تصور میشد فردوسی پور دست به چنین کاری بزند اما او در پاسخ به خبری مبنی بر اینکه یکی از شبکههای ماهوارهای به او پیشنهاد همکاری با دستمزدی ۲۰ هزار پوندی برای هر ماه داده است، گفت: «این خبر صحت ندارد. هیچگونه تماسی از این شبکه با من گرفته نشده و اگر هم چنین پیشنهادی مطرح میشد واضح است که آن را نمیپذیرفتم و پاسخم منفی بود.» تا نشان دهد فرزند این آب و خاک است و همچنان در انتظار بهبود شرایط روزه سکوت گرفته است.
خبری که صحت نداشت
اواسط مرداد ماه جواد خیابانی خبر مهمی به علاقه مندان به فوتبال و عادل فردوسی پور داد. این گزارشگر سرشناس در بخشی از مصاحبه خود گفت: عادل فردوسی پور به تلویزیون بر میگردد.

وی با طرح خبر بازگشت عادل به تلویزیون گفت: «به مردم ایران میگویم که عادل دارد به تلویزیون برمیگردد. با شروع لیگ برتر شاهد گزارش عادل در تلویزیون خواهیم بود. برخی اختلاف نظرها بوده است که با توجه به روند موجود حل شده من خودم هم با او صحبت کردهام و از صحت ماجرا خبر دارم. همچنین دیگر دوستان من در صدا و سیما نیز این خبر را داده اند. فردوسی پور باید باشد، همه میدانند که من اهل مبالغه نیستم ولی این را می گویم که اگر عادل نباشد، نمیشود و یک چیز کم است.»
لذتی که تبدیل به انتظار شد
اتفاقی که با گذشت دو هفته از شروع لیگ تاکنون محقق نشده است و همچنان گزارش و اجرای برنامههای ورزشی به گزارشگران دیگر سپرده می شود. جا دارد از آقای فروغی و رییس سازمان صدا و سیما بخواهیم در شرایطی که تلویزیون با ریزش شدید مخاطب مواجه است و خانواده ها بیش از گذشته جذب کانالهای ماهوارهای می شوند، نسبت به راه اندازی مجدد این برنامه پرمخاطب اقدام کنند. خیلی از مردم و بویژه جوانان انتظار دوشنبههای نود را میکشند چرا که این برنامه بهترین امکان را برای لذت بردن از فوتبال فراهم میکرد اما سیاست های غلط تلویزیون و عدم پادرمیانی مسئولان برای حل مشکلات باعث شده تا این دلخوشی فعلا تبدیل به انتظار شود.