ماساژ نوزادان دارای فواید بسیار زیادی است که شاید مهمترین فایده آن این باشد که با این کار نوزاد شما احساس آرامش و دوست داشتهشدن میکند. همچنین ماساژ میتواند باعث شود که نوزاد خواب بهتر و راحتتری هم داشته باشد.
بیشتر بخوانید:
برخی از تحقیقات مطرح میکنند که ماساژ نوزادان حتی میتواند رشد سالم آنها را نیز در پی داشته باشد. اگر هنوز برای اینکه ماساژ دادن نوزادان را شروع کنید، مطمئن نیستید بهتر است که این مطلب را بخوانید چراکه ما هر آنچه را نیاز است در این مورد یاد بگیرید به شما آموزش خواهیم داد.
ماساژدادن نوزاد یک راه بسیار عالی برای این است که شما را به فرزندتان نزدیک کند. اعتماد و ارتباط میان شما و نوزادتان نیز با این کار بهبود مییابد و شما با این کار این حس را به کودکتان منتقل میکنید که به او توجه دارید.
بر اساس اطلاعات انجمن بینالمللی ماساژ آمریکا، ماساژ دادن نوزادان میتواند باعث شود که سیستم هضم غذای فرزند شما نیز بهتر کار کند. این کار میتواند به آنهایی که دارای مشکلات زیر هستند نیز کمک شایانی کند:
- نفخ
- دل درد
- کولیک
این کار همچنین میتواند دردهای احتمالی در نوزادان را نیز تا اندازه زیادی کاهش دهد، اما این موضوع بدین معنی نیست که شما سعی داشته باشید همه دردهای کودکتان را با ماساژ دادن درمان کنید، بلکه به محض اینکه هر مشکلی در نوزاد دیدید بهتر است که ابتدا با پزشک مشورت کنید و بعد تصمیم بگیرید.
برخی از پدر و مادرها ترجیح میدهند که کودکشان را روی سینه خودشان بخوابانند به گونهای که پوستشان پوست کودک را لمس کنند. در همین حال، پشت و پاهای کودکشان را بهآرامی ماساژ میدهند و بعد مناطق دیگر بدن او همچون بازوها را نیز ماساژ میدهند.
توصیه میشود که حداقل 45 دقیقه بعد از غذا خوردن به ماساژ دادن کودکتان اقدام کنید، چراکه در غیر این صورت باعث میشوید که کودکتان دچار تهوع و استفراغ شود.
بعد از اولین هفتههای به دنیا آمدن نوزاد، شما میتوانید ماساژ دادن کودکتان را آغاز کنید. بااینحال از خلقوخوی کودکتان مطمئن شوید. کودک شما باید آرام و هوشیار باشد و بعد او را ماساژ بدهید. بههیچعنوان زمانی که کودکتان ناآرام است تلاش نکنید که او را ماساژ دهید چراکه ممکن است نتیجه عکس بگیرید.
زمانی که کودک شما سرش را به سمت عقب میبرد و کلافه است بههیچعنوان زمان خوبی برای ماساژ دادن نیست. توصیه میشود که حداقل 45 دقیقه بعد از غذا خوردن به ماساژ دادن کودکتان اقدام کنید، چراکه در غیر این صورت باعث میشوید که کودکتان دچار تهوع و استفراغ شود.
اینکه هرچند وقت یکبار نیاز است که کودکتان را ماساژ دهید به خود شما و کودکتان بستگی دارد. برخی از والدین هر روز کودکشان را ماساژ میدهند و برخی دیگر یک روز در میان کودکانشان را ماساژ میدهند.
شما میتوانید کودک خود را صبحها یا اینکه شبها قبل از اینکه به خواب بروند ماساژ بدهید.
البته برای اینکه کودکتان را بهتر ماساژ بدهید برخی تکنیکها وجود دارد. یکی از تکنیکها این است که یک محیط دنج را برای این کار در نظر بگیرید. یک محل گرم و بسیار آرام که برای کودکتان نیز راحت باشد. پشت او یک حوله بگذارید و با او ارتباط چشمی نیز داشته باشید. به آنها اجازه بدهید که متوجه شوند زمانی که لباسهای او را درمیآورید زمان ماساژ دادنش است.
از دیگر نکاتی که در زمان ماساژ دادن کودکتان باید رعایت کنید این است که باید ماساژ دادن را بهآرامی آغاز کنید. هر قسم بدن کودکتان را بهآرامی بمالید و برای هر قسمت از بدن او جداگانه زمان بگذارید؛ البته هیچ مدتزمان مشخصی برای ماساژ کودکان توصیه نشده است، اما بهتر است تا زمانی که کودکتان از ماساژ گرفتن لذت میبرد این کار را ادامه بدهید.
از دیگر تکنیکهایی که باید رعایت کنید صحبت کردن با کودکتان است. سعی کنید ارتباط کلامیتان را با کودکتان حفظ کنید. حتی میتوانید برای او یک قصه بگویید یا اینکه برایش یک شعر بخوانید.
میتوانید از روغن نیز استفاده کنید تا او بیشتر احساس راحتی داشته باشد؛ البته این پیشنهاد بسته به خود شماست چراکه ممکن است کودکتان از چرب شدن زیاد استقبال نکند.