حتماً وقتی سرگرم گشتوگذار در اینترنت بودهاید یا در کانالهای نرمافزارهای پیامرسان و شبکههای اجتماعی بودهاید ویدئوهایی را دیدهاید که برچسب تد به آنها خورده است، اما خیلی راحت و سریع از کنار آنها گذشته و به خودتان گفتهاید کی وقت دیدن فیلم آن هم درباره چگونه با غریبهها صحبت کنیم، دارد؟!
اگر جزو افرادی هستید که از کنار این ویدئوها گذشتهاید باید به شما بگوییم که سخت اشتباه کردهاید، چرا که شاید یکی از این ویدئوها میتوانست مسیر زندگی شما را تغییر بدهد. برای اینکه با ویدئوهای مجموعه تد آشنا شوید و از این به بعد در دنیای اینترنت بهراحتی از کنار آنها نگذرید، در این گزارش نگاهی به این مجموعه بزرگ داشتهایم و آن را جزبهجز برای شما معرفی کردهایم؛ مجموعهای که خیلی سرراست و راحت است و فقط باید با آن آشنا شوید و بعد میبینید که غرق دنیای جذاب آن شدهاید؛ دنیایی که میتواند زندگی شما را زیرورو کند.
بیشتر بخوانید:
تد یک جامعه بینالمللی است؛ جامعهای که پذیرای افراد مختلف از هر فرهنگی و با هر
تخصصی است که در جستجوی درک عمیقتر از جهان هستند.
این جامعه را میتوان یک نهاد مستقل هم معرفی کرد؛ نهادی که مأموریت خود را گسترش
ایدههای بزرگ و نو در جهان معرفی کرده است و در این راستا، سعی کرده عملکردی بهدور
از هرگونه جهتگیری حزبی و سیاسی داشته باشد.
تد وقتی به دنیا آمد ویدئوهایش فقط در زمینه سه حرف اول تد (TED) یعنی تکنولوژی، سرگرمی و طراحی بود. اما با گذر زمان و بزرگ شدن آن، حالا فهرستی شامل دانشمندان، فلاسفه، موزیکدانان، رهبران مذهبی، انجمنهای بشردوستانه و… به چشم میخورد. نکته دیگر که همین ابتدای گزارش باید به آن اشاره کنیم این است که درباره تد نظرات و جبههگیریهای مختلفی وجود دارد. بعضیها به خاطر تنوع موضوعات، آن را جرقه خوبی برای علاقهمند یا دغدغهمند شدن نسبت به موضوعاتی میدانند که تا حالا کمتر به آنها توجه کردهایم. از طرفی، خیلیها به آموزنده و الهامبخش بودن بعضی از سخنرانیها توجه ویژهای دارند.
از سرگرمکنندگی آنها هم به همین راحتی نمیتوان گذشت، شاید خیلی از وقتهای خالی ما را ویدئوهای تد بتواند به بهترین نحو ممکن پر کند و حداقل از وقت خود بهترین استفاده را کردهایم. هرچند معمولاً سعی میشود سخنرانیهای تد عامهپسند و برای مخاطب عام قابل درک باشند، اما اگر به موضوعات تخصصی هم علاقه دارید میتوانید در بین هزاران موضوع آن چیزی برای دیدن یا شنیدن پیدا کنید.
TED چیست؟
شاید بهترین توصیف درباره تد، شعار و کلماتی است که از آن ساخته شده است. تد سرواژه این کلمههاست:Technology (فناوری)، Entertainment (سرگرمی) و Design(طراحی) و شعار تد هم این است: ایدهها ارزش گسترش دارند.
TED یک سازمان غیر انتفاعی است که به گسترش ایدههای ارزشمند اختصاص داده شده است. همچنین تد یک مجموعه همایش جهانی است که توسط بنیاد Sapling که سازمانی غیرانتفاعی و خصوصی است، با شعار ایدهها ارزش گسترش دارند، برگزار میشود.
این سخنرانیها یک طیف وسیع از موضوعات را از تحقیق و علم به صورت عملی و فرهنگ که عمدتاً به شیوه داستانگویی بیان شده، شامل میشود. به اکثر سخنرانان حداکثر ۱۸ دقیقه فرصت ارائه ایدههایشان به خلاقانهترین و جذابترین شیوهای که میتوانند، داده میشود. خود تد شاخهها و قسمتهای زیادی دارد که در این گزارش آنها را معرفی میکنیم، اما قسمتی که بیشتر به آن توجه میشود TED Talk است.
TED Talk رویدادی است که در آن افرادی دور هم جمع می شوند تا صحبتهای افراد دیگری را بشنوند. اگر جزو افرادی هستید که به کلمه سخنرانی حساسیت دارید و سریع خوابتان میگیرد پیشنهاد ما به شما این است که چند تا از TED Talkها را در تد ببینید تا خودتان متوجه تفاوت ذهنیتتان با واقعیت تد بشوید. بهعلاوه اینکه اساساً خیلی از TED Talkها از فرم سخنرانی هم خارج میشوند؛ مثلاً تعدادی از آنها اجرای موسیقی یا استندآپ کمدینهاست.
خوب است بدانید که سازمان مرکزی گروه تد با 90 نفر در بخش مرکزی در ونکوور کانادا و نیویورک آمریکا قرار دارد. از سال 1990 به بعد سازمان رشد پیدا کرد و هر ساله در مونتری کالیفرنیا برگزار میشد تا سال 2009 که بهخاطر حضور قابلتوجه شرکتکنندگان به لانگبیچ کالیفرنیا نقلمکان کرد.

ایده اصلی تد توسط یک معمار و طراح گرافیک به نام ریچارد سول وورمن که با رشته خودش در زمینههای تکنولوژی و سرگرمی و طراحی همخوانی داشت، برپا شد و اولین کنفرانس تد توسط ورمان و هری مارکز در سال 1984 بهمنظور نمایش لوح فشرده سونی و رونمایی از یکی از کامپیوترهای اپل مکینتاش سازماندهی و برگزار شد.
تد؛ نمایشگاه آشنایی با فرهیختگان
در شبکههای اجتماعی کاربران تد را نمایشگاه فرهیختگان معرفی میکنند. البته شاید همه آن افرادی که در تد سخنرانی میکنند آدمهای خیلی بزرگ و خاصی نباشند، اما معمولاً تجربیات، دغدغهها، ایدهها و اطلاعات ارزشمند و خوبی دارند که در تد سعی میکنند آنها را با شما و دیگر بینندهها به اشتراک بگذارند. همچنین تد یک ویترین است که موضوعات موردعلاقه خودتان را در آن حتماً پیدا میکنید. اکثراً خود سخنرانها، کتابها یا مقالههایی درباره موضوعی که درباره آن صحبت میکنند، دارند؛ البته شاید زمان 18 تا 20 دقیقه برای طرح و شرح خیلی از موضوعات کافی نباشد، ولی میتواند شما را نسبت به موضوع مطرحشده در آن سخنرانی علاقهمند و پیگیر کند.
چه کسانی در TED سخنرانی میکنند؟
جواب به این سؤال کار خیلی راحتی نیست؛ چراکه در واقع خیلی از افرادی را که در تد سخنرانی میکنند چهرههای معروف و سرشناسی در جهان نیستند، اما مدیران و افرادی هستند که در شغل و حرفه خود موفقیتهایی را به دست آوردهاند که بیان تجربیاتشان میتواند به افراد زیادی در جامعه کمک کند. موضوع مهمی که درباره TED وجود دارد این است که شاید خیلی مواقع سخنران مهم نباشد و بیشتر حرف یا ایدهای که در حال بیان شدن است اهمیت داشته باشد. اما باز هم این موضوع دلیل نمیشود که آدمهای شناختهشده و حتی سلبریتیها را در تد نبینید. تا به امروز افرادی چون بیل کلینتون، بیل گیتس که چندین بار در تد سخنرانی داشته است، جیمز کمرون، استیون هاوکینگ، جف بزوس از شرکت آمازون، ایلان ماسک از شرکت تسلا، ادوارد اسنودن، سرگی برین و لری پیج از شرکت گوگل، آدام درایور، شاهرخخان و جان لجند روی سِنِ تد رفتهاند و از تجربیاتشان برای شما صحبت کردهاند.
تد به شما سخنرانی یاد میدهد
حالا که تا اینجای گزارش درباره رویداد تد صحبت کردیم بد نیست چندخطی هم درباره سخنرانیهای تد صحبت کنیم. اگر بخواهیم خیلی ساده و سرراست سراغ اصل موضوع برویم، باید بیان کنیم که تد به شما فرصت یادگیری سخنرانی میدهد. فرقی ندارد قرار است در یک محفل کوچک دوستانه درباره پروژهای که میخواهید در شرکتتان روی آن کار کنید، صحبت کنید یا در فضایی با جمعیت بالا مجبور هستید درباره مدیر مجموعهتان صحبت کنید. تد به شما این اعتمادبهنفس را میدهد که در هر فضایی و با هر جمعیتی که هستید بتوانید آگاهانه و مطمئن درباره موضوعی که میخواهید صحبت کنید؛ البته تد هیچ بخشی برای آموزش این موضوع در نظر نگرفته است و هرچه که هست و ما درباره آن در این بخش صحبت میکنیم در دل سخنرانیهایی که در تد منتشر شده و میشود نهفته است.

سخنرانیهای تد برای بیننده یک الگوبرداری آگاهانه است. اصلاً نیازی نیست که از آدمهای درون ویدئوها تقلید کنید اما میتوانید با دقت یاد بگیرید که یک سخنران خوب چگونه باید لباس بپوشد، چگونه باید روی سن راه برود، حرکات بدنش به چه شکل است و نگاهش به چه سمتی است و از همه مهمتر اینکه محتوای یک سخنرانی جذاب و گیرا چگونه است. شما میتوانید از دل سخنرانیهای ارائهشده تد کلی مثال و استعاره پیدا کنید که اگر روزی خواستید سخنرانی کنید از آنها استفاده کنید و البته این نکته را هم متوجه میشوید که هر نکته جایی و هر سخن مکانی دارد.
مسأله دیگری که در سخنرانیهای وانید به خودتان آموزش دهید این است که توانایی استفاده از طنز را در سخنرانیهایتان هرچند مدت آن خیلی کوتاه باشد یاد میگیرید. اینطوری دیگر حوصله شنوندهها و افرادی که داخل سالن جمع شدهاند تا حرفهای شما را بشنوند سر نمیرود و از طرفی، اگر بتوانید بهخوبی از این مورد استفاده کنید میتوانید به چهرهای تأثیرگذار در ذهن شنوندهها تبدیل شوید.
تد بدون اینکه بخواهد کلاس آموزشی برگزار کند به شما یاد میدهد که باید در سخنرانیهایتان ذهن مخاطبتان را با سؤال کردن و مطرح کردن پرسش درگیر صحبتهایتان کنید تا فکر و ذهنش پی قسطهای عقبافتاده و شام شب و … نباشد. در نهایت اینکه پیشنهاد ما به شما این است که هر روز یکی از سخنرانیهای تد را تماشا کنید. نگران این موضوع هم نباشید که ممکن است موضوعات مورد علاقه شما در لیست پخش آن قرار نداشته باشد. تد دستهبندیهای زیادی دارد که حتماً پاسخگوی سلایق و علایق شما هم هست. همچنین خوب است بدانید که مدت زمان ویدئوهای تد خیلی کوتاه است و میتوانید به جای چک کردن بیش از حد شبکههای اجتماعی و خیره شدن به در و دیوار در خودروی شخصی فایل صوتی آنها را و در وسایل حملونقل عمومی هم فایل تصویری و هم فایل صوتی را ببینید و گوش کنید.
با تد میتوانید زبان انگلیسی یاد بگیرید
راز موفقیت در یاد گرفتن یک زبان جدید، از نظر بسیاری از اساتید و معلمان شنیدن و تکرار چندین و چند باره است. همانطورکه ما با شنیدن زبان مادری توانستهایم حرف زدن را یاد بگیرم، به همین ترتیب هم میتوانیم با شنیدن و تکرار چندباره، هر زبان دیگری را هم یاد بگیریم و برای همین تد میتواند ابزار خوبی برای یادگیری زبان انگلیسی باشد. سخنرانیهای ارائهشده در تد معمولاً الگوهای خوبی برای ماست و در عین حال که میتواند مشوقمان برای موضوعات متنوعی باشد، میتواند سهم زیادی در یادگیری زبان دوم برای ما ایفا کند.
طولانی نبودن سخنرانیها و خسته نشدن بازدیدکننده از مشاهده ویدئوهای ارائهشده در تد میتواند به شما کمک کند. همچنین وجود زیرنویسهایی در زبانهای مختلف که زبان فارسی هم جزو آنهاست، در بسیاری از ویدئوها برای افرادی که سطح زبان بالایی ندارند قابل توجه است و به آنها در یادگیری زبان انگلیسی کمک میکند. همچنین سخنرانیهای تد بهعلت بهروز بودن زبان گفتاری، قدرت بیان و جملهبندیهای حسابشده سخنرانان و همچنین جذابیت موضوعات یک منبع مناسب برای تقویت زبان انگلیسی محسوب میشوند.
TED Global شاخه دیگری از دنیای تد
این کنفرانس به نوعی خواهر تد خوانده میشود و در مکانهایی در سرتاسر جهان برگزار میشود. تد گلوبال کنفرانسی است که سالانه در طول 5روز با ایدهها و خلاقیتهایی از سرتاسر جهان برگزار میشود. این کنفرانس در سال 2005، با سرپرستی اندرسون، در کنار کنفرانس اصلی تد با نام تدگلوبال پایهگذاری شد. از سال 2005 این کنفرانس در آکسفورد انگلیس، آروشا در تانزانیا و ادینبورگ در اسکاتلند برگزار شد. آخرین کنفرانس تد گلوبال در ریودوژانیروی برزیل در سال 2014 برگزار شد.
برای شرکت در تد گلوبال باید درخواست عضویت در تد گلوبال را پر کنید و با پرداخت 6هزار دلار و امکان استفاده از امکانات شرکت در تد گلوبال، عضویت در شبکههای اجتماعی تد و ارتباط با دیگر اعضا، دسترسی به برنامههای تد بهصورت زنده را خواهید داشت. برای استفاده از امکانات بیشتر مبلغ 12هزار دلار در نظر گرفته شده است که شامل موارد فوق بهعلاوه امکان دسترسی به صندلی بهتر در سالن، استفاده از شام ویژه، صدور کارت شناسایی، امکان رسیدگی سریعتر برای درخواست حضور مجدد و استفاده از کلوب.
از TED Prize غافل نشوید
برندگانی این جایزه را به دست میآورند که آرزویی برای تغییر جهان داشته باشند. تد پرایز جایزهای است که سالانه به رهبران و پیشروان ایدههای نو، در جهت تغییر جهان اهدا میشود. برنده تد پرایز یکمیلیون دلار دریافت میکند و با توجه به اینکه قبلاً سه نفر این جایزه را دریافت میکردند ولی با تغییری که در این فرآیند ایجاد شد، تنها یک برنده انتخاب میشود تا امکان رسیدن به آرزوی برنده به حداکثر برسد.

جایزه به دارنده آرزوی بزرگی داده میشود؛ کسی که الهامبخش متفکران و نمایندگان آنها در سراسر جهان است. از کمپین واحد Bono(برنده2005)، به انقلاب غذایی Jamie Oliver(برنده 2010) تا مدرسه ابری Sugata Mitra (برنده 2013) تد پرایز برای جنگیدن با فقر و تنگدستی، گفتگوی مذاهب، بهبود سلامت جهانی، مبارزه با بیماریهای چاقی کودکان، آموزشهای پیشرفته و تشویق به هنر در اطراف جهان کمک کرده است.
برنده جایزه، یک میلیون دلار دریافت میکند تا برای فکر کردن به ایدههای بزرگتر تشویق شود. جایزه برای حمایت از ساخت زیربنای پروژه و تشویق دیگران به حمایت از آن در سرتاسر جهان پیشنهاد میشود. کاندیداتوری در تد پرایز به دو روش انجام میشود: خودتان کاندیدا میشوید و آرزو و ایده خود را بیان میکنید یا کسی دیگر را کاندید میکنید و با آنها تماس گرفته خواهد شد و درخصوص رؤیای آنها پرسیده خواهد شد. کمیته بررسی تد پرایز درخواستهای رسیده را بررسی میکند و بادقت و توجه به معیارها، لیست بلند بالای کاندیداها را محدود میکند. بیشترین رأیی که از طرف هیأت نظردهنده به آرزو و رؤیایی داده شود بهعنوان برنده سال انتخاب خواهد شد و برنده در کنفرانس سالانه تد شرکت خواهد کرد و از رؤیای خود و روشهای تحقق آن صحبت خواهد کرد.
تد در ایران هم شعبه غیررسمی دارد
البته درست است که تد در ایران نمایندگی ندارد و فعالیتی انجام نمیدهد. اما بچههای حوزه آیتی نسخه بومی آن را ایجاد کردهاند. وبسایت ایران تداکس مرجع فیلمهای تد با دوبله فارسی، در حوزه کسبوکار، کارآفرینی و استارتاپ است که گزیدهای از بهترین سخنرانیهای تد را با دوبله فارسی برای استفاده هر چه بهتر پارسیزبانان فراهم آورده است.
هدف تداکس گسترش ایدههای ارزشمند است. این برنامه که شامل رویدادهایی بومی و خودساخته میشود، توسطTED ساخته شده است. در این رویدادها افراد را گردهم میآورند تا بتوانند شرکت در رویدادی شبیه به کنفرانسهای تد را تجربه کنند. نام این رویداد تداکستهران است که عبارت اکس در آن نشاندهنده رویدادی است که بهصورت مستقل از تد برگزار میشود.
در تداکستهران سخنرانیهای زنده به همراه پخش ویدئوهای تد، جوانههای تبادلنظر و روابط عمیق بین افراد را شکوفا میکند. آنچه تد در اختیار برنامههای تداکس میگذارد، مجموعه راهنمای برگزاری این گونه از رویدادهاست، اما هر رویداد تداکس، توسط گروه خودش برگزار میشود.
چند نکته درباره ویدئوهای تد که بد نیست بدانید
اغلب سخنرانیهای تد ویرایش میشوند. معمولاً چند جمله اول سخنران در شروع صحبت و اِ، آها و اوهوم… حذف میشوند، ولی به محتوای اصلی صحبت لطمهای وارد نمیشود. همچنین تدوین یک ویدئوی 18 دقیقهای تقریباً یک روز زمان برای یک ویرایشگر حرفهای نیاز دارد. سخنرانیهای مهم و اصلی با چندین دوربین ضبط میشوند (گاهی تا 9 دوربین) ولی چنانچه دقت کنید بسیاری از سخنرانیها فقط با یک دوربین فیلمبرداری شدهاند.
در نهایت اینکه چگونه تد ببینیم
شما میتوانید ویدئوهای تد را بهصورت آنلاین در سایت TED، کانال یوتیوب یا اپلیکیشن اندروید و iOS آن ببینید. اگر هم میخواهید آنها را دانلود کنید تا بعداً به صورت آفلاین ببینید، کافی است در صفحه مربوط به ویدئوی دلخواهتان، روی گزینه share و بعد download کلیک کنید؛ البته حواستان باشد که اگر میخواهید ویدئویی که انتخاب کردهاید زیرنویس فارسی هم داشته باشد، از قسمت subtitle زبان موردنظرتان را انتخاب کنید.